LymphaTouch®

LymphaTouch produkt

Hvad er LymphaTouch?

LymphaTouch® er et terapeutisk hjælpemiddel til drænage, behandling af arvæv og fascie release. Hjælpemidlet øger effektiviteten af lymfesystemet ved hjælp at negativt tryk (vakuum), der løfter vævet og er pulserende, og dermed stimulerer lymfestrømmen, løsner fascierne og blødgører arvæv, hvorved fjernelse ødem og hævelse, behandling af arvæv og frigørelse af fascierne for funktionelle begrænsninger kan opnås.

Gennem hele behandlingsforløbet analyserer LymphaTouch® huden og det underliggende vævs mekaniske egenskaber.  Analyseresultatet anvendes til at kontrollere intensiteten af behandlingen. Denne målingsbaserede tilgang sikrer enkel anvendelse med optimal patientbehandling.

LymphaTouch® leveres klar til brug fuldt udstyrer med et antal mundstykker af forskellig størrelse, hvilket muliggør effektiv behandling af alle typer patienter. LymphaTouch® er let at flytte rundt med ved hjælp af en stander eller for hjemmebehandling i en kompakt lille taske. Hjælpemidlet er med til at fremskynde restitution efter en skade og muskeltræthed. LymphaTouch® anvendes af den finske FA (olympisk team), Johns Hopkins Hospital og mange andre kliniske centre for en lang række indikationer. LymphaTouch skaber oftest umiddelbare resultater, fremskynder helingsprocessen, og er mere effektivt end manuel terapi.

Virkningsmekanisme

I lymfesystemet cirkulerer lymfen fra områder med højere tryk til områder med lavere tryk. Huden og det underliggende væv løftes og udstrækkes ved hjælp af ​​negativt tryk. Når vævet udstrækkes, åbnes klapperne til lymfekapillærerne i det interstitielle rum, hvilket får lymfen til at strømme ind i lymfekapillærerne. Udstrækningen får væggene i lymfekarrene til at aktivere deres naturlige pumpefunktion, og lymfestrømmen accelereres og dermed reduceres ødemer. Behandling baseret på negativt tryk er kendt for også at fremme metabolisme og stimulation blodcirkulationen.

Effektiv behandling af postoperativ hævelse accelererer helingsprocessen, lindrer smerter, øger mobiliteten, og reducerer dannelsen af ​​fibrøst væv.

 

Indikationer

LymphaTouch® anvendes som supplement til fysioterapi i forbindelse med:

 • Arvæv og fibrose behandling
 • Lymfødem
 • Ødemer før eller efter knæ-, hofte-, akillessene- og ryg eller anden kirurgi
 • Konservativ behandling af diskusprolaps
 • Blodudtrædninger (hæmatomer), f. eks. efter spark, slag og fald.
 • Sportsskadefysioterapi, f. eks fiberskader, overbelastningsskader  etc.
 • Muskel rehabilitering
 • Carpal tunnel syndrom (overbelastning af håndled)
 • Tennis arm, golf albue, kold skulder og lignende tendinitis (senebetændelse).
 • Akillessene problematikker
 • Andre akutte og kroniske vævs- og sene lidelser
 • Sårbehandling
 • Spænding hovedpine

 

Prøv en LymphaTouch®

Gennem Fysiodema har du mulighed for at prøve og leje en LymphaTouch i en periode. 

Du kan se en oversigt over priser på LymphaTouch og mundstykker her eller kontakte os for mere information. 

 

Udtalelser

"Patienter efter knæalloplastik oplever stor effekt i form af mindre spænding i knæet, bedre bevægelighed og varme fødder efter behandling med LymphaTouch apparatet. Og effekten holder sig over længere tid. Jeg anvender LymphaTouch som supplement til lymfødembehandlingen, med rigtig god effekt især til fibroseløsning og til løsning af arvæv. Specielt godt til langt ar på ryggen efter brystrekonstruktion." 

- Kirsten Hedeager, Specialklinik for lymfødembehandling og fysioterapi for brystopererede.

 

”Vi har på klinikken behandlet med LymphaTouch til forskellige problematikker - herunder post-operative patienter, idrætspersoner med sportsskader, fiberskader, overanstrengelsesskader, hævelser og får overraskende gode resultater med hurtig restitution og heling til følge”.

- Steen Cortsen, Cortsen Fysioterapi, København.

 

"We've been working with the Lymphatouch system for our lymphedema and post-surgical population for several months and are having absolutely incredible results."  

- Ken Johnson, Physio manager, Johns Hopkins Hospital.

Læs flere udtalelser om LymphaTouch her.

 

Behandlingseksempler med LymphaTouch

Behandl akillessenebetændelse med LymphaTouch.

LymphaTouch kan behandle træthedsbrud.

Anvend LymphaTouch i forbindelse med sportsskader.

Se flere behandlingseksempler her.

Du kan også se videoer med LymphaTouch her. 

 

Bliv certificeret i LymphaTouch

Ergoterapeuter, der undersøger og behandler patienter med dysfagi efter hoved-halskræft. mv., kan nu få certificering i anvendelsen af Lymphatouch. Det sker på et dagskursus, der afholdes fysisk og online.

Læs mere her 

 

LymphaTouch i Danmark

Ønsker du at vide, hvor du finder LymphaTouch i Danmark? Se kortet her.